link failed on Linux Topic is solved

Do you have a question about makefiles, a compiler or IDE you are using and need to know how to set it up for wxWidgets or why it doesn't compile but other IDE's do ? Post your questions here.
Post Reply
Ronald
I live to help wx-kind
I live to help wx-kind
Posts: 162
Joined: Mon Mar 05, 2018 4:17 am

link failed on Linux

Post by Ronald » Mon Oct 28, 2019 8:31 am

/usr/bin/ld: obj/Debug/UI/MainFrame/MainFrame.o: undefined reference to symbol '[email protected]@WXU_3.0'
/usr/bin/ld: /usr/lib/libwx_baseu-3.0.so.0: error adding symbols: DSO missing from command line
clang-9: error: linker command failed with exit code 1 (use -v to see invocation)
link options

Code: Select all

-lwx_gtk3u_xrc-3.0 -lwx_gtk3u_webview-3.0 -lwx_gtk3u_html-3.0 -lwx_gtk3u_qa-3.0 -lwx_gtk3u_adv-3.0 -lwx_gtk3u_core-3.0 -lwx_baseu_xml-3.0
ENV:
  • OS: Manjaro
  • Compiler: LLVM Clang
  • wxWidgetes: wxgtk3 by Manjaro

User avatar
doublemax
Moderator
Moderator
Posts: 15278
Joined: Fri Apr 21, 2006 8:03 pm
Location: $FCE2

Re: link failed on Linux

Post by doublemax » Mon Oct 28, 2019 8:46 am

Try adding -lwx_gtk3u_base-3.0 to the list.
Use the source, Luke!

Ronald
I live to help wx-kind
I live to help wx-kind
Posts: 162
Joined: Mon Mar 05, 2018 4:17 am

Re: link failed on Linux

Post by Ronald » Mon Oct 28, 2019 9:40 am

doublemax wrote:
Mon Oct 28, 2019 8:46 am
Try adding -lwx_gtk3u_base-3.0 to the list.
/usr/bin/ld: cannot find -lwx_gtk3u_base-3.0

Ronald
I live to help wx-kind
I live to help wx-kind
Posts: 162
Joined: Mon Mar 05, 2018 4:17 am

Re: link failed on Linux

Post by Ronald » Mon Oct 28, 2019 9:48 am

I've copied the output of `wx-config-gtk3 --libs`, no problem about wx now.
This works
-lwx_gtk3u_xrc-3.0
-lwx_gtk3u_webview-3.0
-lwx_gtk3u_adv-3.0
-lwx_gtk3u_core-3.0
-lwx_baseu_xml-3.0
-lwx_baseu_net-3.0
-lwx_baseu-3.0
-lwx_gtk3u_aui-3.0
But there are problems by other libs, so I'm not sure.
I'll solved other dependencies first.

Thanks

Ronald
I live to help wx-kind
I live to help wx-kind
Posts: 162
Joined: Mon Mar 05, 2018 4:17 am

Re: link failed on Linux

Post by Ronald » Mon Oct 28, 2019 11:13 am

Done.
After add all the other lib dependencies, it still reports errors, rebuild all solve the problem.

Post Reply