codeblocks project setup giving Wxdeeconnectionlisterror Topic is solved

Do you have a question about makefiles, a compiler or IDE you are using and need to know how to set it up for wxWidgets or why it doesn't compile but other IDE's do ? Post your questions here.
Post Reply
gustxw
Earned a small fee
Earned a small fee
Posts: 11
Joined: Thu Aug 08, 2019 8:41 pm

codeblocks project setup giving Wxdeeconnectionlisterror

Post by gustxw » Wed Aug 14, 2019 3:38 am

I am trying to compiler wxwidgets
i build the library with the command
and included it in codeblocks
for compiler settings to my wx widgets directory
wxwidgets 3.1
windows 10
mingw
codeblocks 17.2 latest

i have followed the installation instructions for wxwidgets on this forum
3.1.2 + codeblocks 17.12

Now I am getting this error
Wxdeeconnectionlisterror
I attached it and my build compiler and linker settings
Attachments
linkersettings.PNG
linkersettings.PNG (74.66 KiB) Viewed 208 times
compilersettings.PNG
screenwxddeconnectionlisterror.PNG

User avatar
doublemax
Moderator
Moderator
Posts: 13990
Joined: Fri Apr 21, 2006 8:03 pm
Location: $FCE2

Re: codeblocks project setup giving Wxdeeconnectionlisterror

Post by doublemax » Wed Aug 14, 2019 5:28 am

First fix the include paths, there are too many and even from different base directories.

For the compiler there should be exactly two:

Code: Select all

c:\users\gustx\Desktop\wxWidgets-3.1.2\lib\gcc_lib\mswu  (when using static linking)
c:\users\gustx\Desktop\wxWidgets-3.1.2\lib\gcc_dll\mswu  (when using dynamic linking = using wxWidgets DLLs)
c:\users\gustx\Desktop\wxWidgets-3.1.2\include\
For the linker there should be exactly one:

Code: Select all

c:\users\gustx\Desktop\wxWidgets-3.1.2\lib\gcc_lib\  (when using static linking)
c:\users\gustx\Desktop\wxWidgets-3.1.2\lib\gcc_dll\  (when using dynamic linking = using wxWidgets DLLs)
Make sure to not mix different wxWidgets versions or builds. Like you did with:
c:\users\gustx\Desktop\wxWidgets-3.1.2\
and
c:\users\gustx\Desktop\now\wxWidgets-3.1.2\
Use the source, Luke!

gustxw
Earned a small fee
Earned a small fee
Posts: 11
Joined: Thu Aug 08, 2019 8:41 pm

Re: codeblocks project setup giving Wxdeeconnectionlisterror

Post by gustxw » Sun Aug 18, 2019 3:44 pm

Ok i made a new project and fixed those, now when trying to start im getting the error it seems "The application was unable to start correctly(0xc0000be). Click OK to close the application, I included my build options linker settings and build options compiler and linker search directories and resource compiler search directories some im attaching to my next post cause it seems i can only add 3 images per post
Attachments
searchdirlinker.PNG
searchdirlinker.PNG (75.9 KiB) Viewed 106 times
searchdircomp.PNG
wxwrror.PNG

User avatar
doublemax
Moderator
Moderator
Posts: 13990
Joined: Fri Apr 21, 2006 8:03 pm
Location: $FCE2

Re: codeblocks project setup giving Wxdeeconnectionlisterror

Post by doublemax » Sun Aug 18, 2019 5:14 pm

Code: Select all

The application was unable to start correctly(0xc0000be)
That probably means that the wxWidgets DLLs are not found. Copy them to the application directory or use static linking.
Use the source, Luke!

gustxw
Earned a small fee
Earned a small fee
Posts: 11
Joined: Thu Aug 08, 2019 8:41 pm

Re: codeblocks project setup giving Wxdeeconnectionlisterror

Post by gustxw » Sun Aug 18, 2019 6:58 pm

oh wow i copied the 2 dlls and it worked! thank you!! :D i woulda never got thru this on my own

Post Reply