Realtek Audio Driver Problem... Topic is solved

This forum is reserved for everything you want to talk about. It could be about programming, opinions, open source programs, development in general, or just cool stuff to share!
Post Reply
XTRobot
Knows some wx things
Knows some wx things
Posts: 25
Joined: Mon Jul 06, 2009 5:32 pm
Location: Macedonia

Realtek Audio Driver Problem...

Post by XTRobot » Mon Jul 06, 2009 7:49 pm

Hi guys i know this is not connected with wxWidgets but you may know how can i solve my creepy problem. I have Realtek Sound Card (i think-because on XP i had that),now when i installed Vista the driver for XP doesnt work,so i find some Realtek audio driver for vista from here,but when i installed it i turn on some song and i didnt hear sound,i check the volume,everything.I think its driver problem,do you know how can i solve it,maybe i downloaded wrong driver,is there some softwere for identifying which drivers you need and where can you get them ? Thanks XTRobot !
Fifty years of programming language research, and we end up with C++ ?

ONEEYEMAN
Part Of The Furniture
Part Of The Furniture
Posts: 3465
Joined: Sat Apr 16, 2005 7:22 am
Location: USA, Ukraine

Post by ONEEYEMAN » Wed Jul 15, 2009 6:33 am

Hi,
What is the make and model of you computer?
Did you try to go to you computer manufacturer web site and download the driver there?
If not, did you try to look for the hardware configuration inside the computer?
Are you sure you have the proper sound card description from the XP Device Manager?

Thank you.

Sof_T
Can't get richer than this
Can't get richer than this
Posts: 864
Joined: Thu Jul 28, 2005 9:48 pm
Location: New Forest, United Kingdom
Contact:

Post by Sof_T » Fri Jul 17, 2009 7:45 am

If you have the right driver are you outputting sound to the correct port. I had the same problem with my new computer, I was channeling sound to the digital out, not the analogue out.
The home of Sof.T http://www.sof-t.site88.net/
Author of Programming with wxDevC++
http://sourceforge.net/projects/wxdevcpp-book/

XTRobot
Knows some wx things
Knows some wx things
Posts: 25
Joined: Mon Jul 06, 2009 5:32 pm
Location: Macedonia

Post by XTRobot » Sat Jul 18, 2009 9:06 pm

Ohh,i solved it guys,few days after the post,but i forgot to say :S Thank you anyway :P
Fifty years of programming language research, and we end up with C++ ?

Sof_T
Can't get richer than this
Can't get richer than this
Posts: 864
Joined: Thu Jul 28, 2005 9:48 pm
Location: New Forest, United Kingdom
Contact:

Post by Sof_T » Sat Jul 18, 2009 11:00 pm

What was the problem?
The home of Sof.T http://www.sof-t.site88.net/
Author of Programming with wxDevC++
http://sourceforge.net/projects/wxdevcpp-book/

XTRobot
Knows some wx things
Knows some wx things
Posts: 25
Joined: Mon Jul 06, 2009 5:32 pm
Location: Macedonia

Post by XTRobot » Mon Jul 27, 2009 11:22 pm

Well i downloaded the right Driver but also i must say that before i installed the right driver there was no speakers pluged in,i was 99% sure taht they are pluged in and i didnt check it out,but when i installed the driver i thought come on,this driver must work,let me check the speakers and when i sow they are not plugged in i says Oh my god i am stupid lazy noob :D
Fifty years of programming language research, and we end up with C++ ?

Post Reply