Dev-CPP keeps tossing my form data

If you are using wxDev-C++ for your wxWidgets design, please ask your questions here instead of in IDE Related.
Post Reply
Will Pittenger
In need of some credit
In need of some credit
Posts: 9
Joined: Sat Jul 04, 2009 9:50 am
Location: Morton, IL
Contact:

Dev-CPP keeps tossing my form data

Post by Will Pittenger » Sun Jul 05, 2009 1:21 am

Except for function implementations, I keep getting reset to what I started with for that form. It appears to happen every time I restart the IDE. Between that and the severe lack of documentation for wxWidgets, I am debating looking elsewhere.

Example on the documentation problem: What is the difference between wxTextCtrl::ClearSelection() and wxTextCtrl::RemoveSelection()? I had to look up the prototypes just to verify that there were functions to delete selected text.
Will Pittenger

Sof_T
Can't get richer than this
Can't get richer than this
Posts: 864
Joined: Thu Jul 28, 2005 9:48 pm
Location: New Forest, United Kingdom
Contact:

Post by Sof_T » Sun Jul 05, 2009 7:21 am

Which version of the wxWidgets library are you using? I can't find wxTectCtrl::ClearSelection() or wxTectCtrl::RemoveSelection() in my header files Clear and Remove exist and are documented.

Next which version wxDev-C++ are you using? on which operating system? and what are the precise steps to reproduce the problem?
The home of Sof.T http://www.sof-t.site88.net/
Author of Programming with wxDevC++
http://sourceforge.net/projects/wxdevcpp-book/

Will Pittenger
In need of some credit
In need of some credit
Posts: 9
Joined: Sat Jul 04, 2009 9:50 am
Location: Morton, IL
Contact:

Post by Will Pittenger » Sun Jul 05, 2009 9:04 am

wxWidgets 2.8.7
wxDev C++ 7.0 RC5 build 7.0.0.76

The control is labeled wxEdit in the component panel.
Will Pittenger

Sof_T
Can't get richer than this
Can't get richer than this
Posts: 864
Joined: Thu Jul 28, 2005 9:48 pm
Location: New Forest, United Kingdom
Contact:

Post by Sof_T » Sun Jul 05, 2009 3:29 pm

Rc5 has at least one serious bug which affects the wxform generation at the moment which is why it is still in release candidate and not final release at the moment. I guess it is this bug that is causing your problem. The IDE has undergone some major changes since the last release and unfortunately bugs are to be expected at this moment. You might be better off using the previous release and not the 7 at the moment.
The home of Sof.T http://www.sof-t.site88.net/
Author of Programming with wxDevC++
http://sourceforge.net/projects/wxdevcpp-book/

webmasterpdx
Knows some wx things
Knows some wx things
Posts: 27
Joined: Thu Jun 25, 2009 2:43 am
Location: Portland, Oregon
Contact:

It's killing me too.

Post by webmasterpdx » Mon Jul 06, 2009 7:23 pm

I did discover that the controls are in the .wxform file but are not displayed on the form. It only seems to happen on the second form I create which in my case is a dialog. It's really annoying.

I may have to go back a revision....as I am doing serious work with this.

Are there any problems with going back to the last stable release? I went with the beta because it had AUI controls.

Just a note for something else I'd love to see. wxWizard doesn't have any visual tools. I find that annoying. What I was trying to do was create a wxNotebook on a dummy panel and put a bunch of panels in that that I can then retrieve and put in my wxwizard. This way, at least, I can do some visual design of wizards.

Post Reply