Error decompressing wxmsw30u_core_vc90_x64.dll

This forum can be used to talk about general design strategies, new ideas and questions in general related to wxWidgets. If you feel your questions doesn't fit anywhere, put it here.
Post Reply
roygrubb
In need of some credit
In need of some credit
Posts: 2
Joined: Sat Jun 13, 2020 4:08 pm

Error decompressing wxmsw30u_core_vc90_x64.dll

Post by roygrubb » Sat Jun 13, 2020 4:23 pm

On booting up in the last few days, I see the following:

Code: Select all

    error -3 from inflate: incorrect data check
    Error decompressing wxmsw30u_core_vc90_x64.dll 
    Failed to write all bytes for wxmsw30u_core_vc90_x64.dll
On my PC, wxmsw30u_core_vc90_x64.dll lives in a directory C:\Users\User\AppData\Local\Temp\_MEInnnnnn where a new directory with a different nnnnnn is created on each boot up. I assume it's making a new directory each time because of the above failure.

wxmsw30u_core_vc90_x64.dll is 0 bytes

I have not been able to find the compressed file from which this should be expanded so that I can find another copy of it that might not have a compression error. I see it is part of wxWidgets but as that is used in many apps I haven't been able to track the source of the problem.

I'd appreciate any help in tracking down the app that is trying to decompress wxmsw30u_core_vc90_x64.dll or suggestions on how I should get round this.

Thanks

User avatar
doublemax
Moderator
Moderator
Posts: 14986
Joined: Fri Apr 21, 2006 8:03 pm
Location: $FCE2

Re: Error decompressing wxmsw30u_core_vc90_x64.dll

Post by doublemax » Sat Jun 13, 2020 5:10 pm

I assume there is a pending installation for an application that runs on boot and fails each time.

Run "autoruns" from Sysinternals and try to find the installer that runs on boot and delete it.
https://docs.microsoft.com/en-us/sysint ... s/autoruns
Use the source, Luke!

roygrubb
In need of some credit
In need of some credit
Posts: 2
Joined: Sat Jun 13, 2020 4:08 pm

Re: Error decompressing wxmsw30u_core_vc90_x64.dll

Post by roygrubb » Sun Jun 14, 2020 3:56 pm

After another day of investigation - for which I have a long log of different attempts - I poked around in the temp directory _MEnnnnnn that gets created each time, and saw a directory 'resources'. This is full of images and they all look Google-related. In fact Google Drive related.

So I downloaded installbackupandsync from https://www.google.com/drive/download/ and what d'ya know, it's a Google screw up.

When I run installbackupandsync.exe, I get exactly the same messages. So now I'm off to https://support.google.com/drive/ to report it.

I'll also add this as an app using wxwidgets to the Wikipedia article.

Post Reply