no native gui

Questions about wxWidgets running on MS.NET, mono or Portable.NET ? Ask it here !
caminoix
In need of some credit
In need of some credit
Posts: 2
Joined: Fri Dec 23, 2005 9:07 pm
Location: cracow, poland
Contact:

no native gui

Postby caminoix » Fri Dec 23, 2005 9:16 pm

hello :)

i have a problem with wx.net: i don't have my native gui in wx.net. it should be baghira (tried also on plastik and keramik) but it looks like cde or something of the sort.
i've tried running samples from a freshly downloaded compiled version and it looks the same :(
i'm using linnexos 0.85 (based on pclinuxos based on mandriva).
what could be the reason?

leio
Can't get richer than this
Can't get richer than this
Posts: 802
Joined: Mon Dec 27, 2004 10:46 am
Location: Estonia, Tallinn
Contact:

Postby leio » Fri Dec 23, 2005 9:27 pm

The reason could be use that what you are seeing is your GTK+ theme, but the you are expecting it to magically get a KDE theme. You need to set up your systems GTK+ to use a similar theme, or the gtk-qt theme engine.
Also, I hope your wxGTK is linked against GTK2 (default since wx2.6), not GTK1. If I hear "looks like CDE" I think GTK1. However, if your default GTK2 theme is the built-in one, it might very well be that too.
Compilers: gcc-3.3.6, gcc-3.4.5, gcc-4.0.2, gcc-4.1.0 and MSVC6
OS's: Gentoo Linux, WinXP; WX: CVS HEAD

Project Manager of wxMUD - http://wxmud.sf.net/
Developer of wxGTK;
gtk+ port maintainer of OMGUI - http://www.omgui.org/

caminoix
In need of some credit
In need of some credit
Posts: 2
Joined: Fri Dec 23, 2005 9:07 pm
Location: cracow, poland
Contact:

Postby caminoix » Fri Dec 23, 2005 10:30 pm

hmm, yup... this reminded me why i turned gtk-qt engine off some time ago: because when i turn it on, gimp doesn't work reporting a segmentation fault. so i have to chose between native wxnet or gimp...
perhaps you know what could be the solution to that?
well, anyway, what you've said answered my question, even if it had been posed badly :) ait

leio
Can't get richer than this
Can't get richer than this
Posts: 802
Joined: Mon Dec 27, 2004 10:46 am
Location: Estonia, Tallinn
Contact:

Postby leio » Fri Dec 23, 2005 11:57 pm

I believe an older gtk-qt engine did awful things with its custom backing pixmap (related to double-buffering and such) - not setting the colormap, or it being different or something from that line.
Newest GTK+ versions started to slap stuff that did that, so it might (and I vaguely recall it being so) be fixed now in a latest gtk-qt engine.
Compilers: gcc-3.3.6, gcc-3.4.5, gcc-4.0.2, gcc-4.1.0 and MSVC6

OS's: Gentoo Linux, WinXP; WX: CVS HEAD



Project Manager of wxMUD - http://wxmud.sf.net/

Developer of wxGTK;

gtk+ port maintainer of OMGUI - http://www.omgui.org/


Return to “wx.NET”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests