Toolbar problems wxMac 2.8 Topic is solved

Do you have a typical platform dependent issue you're battling with ? Ask it here. Make sure you mention your platform, compiler, and wxWidgets version.
Post Reply
xaxero
Knows some wx things
Knows some wx things
Posts: 33
Joined: Mon Apr 25, 2005 12:20 pm

Toolbar problems wxMac 2.8

Post by xaxero » Sun Feb 25, 2007 5:14 pm

Just tried compiling my software with wxMac 2.8 - Previous wxMac 2.6.3.

Earlier version works fine.

New version spaces the toolbar buttons to double the width - lots of empty space between buttons.

Main problem is toggle buttons or disabled buttons do not appear. Pressing on a toggle button has it simply disappear.

Pointing the libraries and includes to 2.6.3 cures the problem.

Anyone else seen this - Could my build settings be incorrect ?

I am using XCode as the compile platform.

Thank you

Auria
Site Admin
Site Admin
Posts: 6695
Joined: Thu Sep 28, 2006 12:23 am
Contact:

Post by Auria » Sun Feb 25, 2007 6:31 pm

Is the toolbar sample fine?

xaxero
Knows some wx things
Knows some wx things
Posts: 33
Joined: Mon Apr 25, 2005 12:20 pm

Post by xaxero » Sun Feb 25, 2007 9:41 pm

Yup sample seems fine. Mine is generated with wxDesigner I notice there are no toggle buttons in the sample.

Will try my toolbar bitmaps with the sample.

Thanks for your help

xaxero
Knows some wx things
Knows some wx things
Posts: 33
Joined: Mon Apr 25, 2005 12:20 pm

Post by xaxero » Sat Mar 03, 2007 2:48 pm

OK I have a clue I think.

16 colour toolbar buttons work just fine. The problem lies in trying to use 16m colour icons. 2.8 does not handle them when they are depressed or inactive in wxMac

2.6 is fine Solution for the time being is stick to 2.6 in Mac

Post Reply