mediactrl.Load always gives False

Do you have a typical platform dependent issue you're battling with ? Ask it here. Make sure you mention your platform, compiler, and wxWidgets version.
Post Reply
judyboon
In need of some credit
In need of some credit
Posts: 3
Joined: Wed Oct 09, 2019 4:42 am

mediactrl.Load always gives False

Post by judyboon » Wed Oct 09, 2019 4:54 am

Hi Folks, I am having some trouble in loading media files using `mediactrl.Load`. The method always return False, even the media file does exist. I also tried the demo code with `demo/data/testmovie.mpg` file, still no luck. I tried both python `2.7.14` and `3.6.5` with wxPython `4.0.6`.

I also tried to run the demo code on a different macOS version (10.14 Mojave), and it magically worked. The macOS I am running is 10.15 Catalina. Does it because the os version issue? Am I missing something like codec dependency? Any help would be appreciated.

Thanks in advance.

ONEEYEMAN
Part Of The Furniture
Part Of The Furniture
Posts: 3464
Joined: Sat Apr 16, 2005 7:22 am
Location: USA, Ukraine

Re: mediactrl.Load always gives False

Post by ONEEYEMAN » Wed Oct 09, 2019 2:18 pm

Hi,
It is possible that with 10.15 media library was deprecated and some other API got introduced, which is incompatible with old versions.

Could you please try to compile wxWidgets C++ and then build and run media sample?

It is easy and straightforward.

If you have any trouble - post here and someone will be able to help.

Thank you.

judyboon
In need of some credit
In need of some credit
Posts: 3
Joined: Wed Oct 09, 2019 4:42 am

Re: mediactrl.Load always gives False

Post by judyboon » Wed Oct 09, 2019 8:02 pm

Thanks for the rely :) ONEEYEMAN. I am able to successfully build/compile wxWidgets C++ library on my 10.15 macOS. How could I let my wxPython to use the newly complied library?

ONEEYEMAN
Part Of The Furniture
Part Of The Furniture
Posts: 3464
Joined: Sat Apr 16, 2005 7:22 am
Location: USA, Ukraine

Re: mediactrl.Load always gives False

Post by ONEEYEMAN » Thu Oct 10, 2019 1:29 am

Hi,
Are yu able to compile and run media sample?
Then we will talk about using it inside wxPython...

Thank you.

judyboon
In need of some credit
In need of some credit
Posts: 3
Joined: Wed Oct 09, 2019 4:42 am

Re: mediactrl.Load always gives False

Post by judyboon » Thu Oct 10, 2019 7:17 pm

Yes, I am able to run the mediaplayer example perfectly. The player is able to open `demo/data/testmovie.mpg` file.

Thanks,

Post Reply