Can't debug in VS Express Edition Topic is solved

Do you have a question about makefiles, a compiler or IDE you are using and need to know how to set it up for wxWidgets or why it doesn't compile but other IDE's do ? Post your questions here.
Post Reply
Bundy
I live to help wx-kind
I live to help wx-kind
Posts: 153
Joined: Fri Apr 29, 2005 9:46 am
Location: Poland

Can't debug in VS Express Edition

Post by Bundy » Wed May 10, 2006 6:44 am

I set everything like was in some topic on this forum and I still have info when i run application:
Debugging application for "myprogram.exe" cannot be found or does not match. Binary was not built with debug information.

Do you want continue debugging? YES | NO

When I click YES on breakpoint a have info:
The brakpoint will not currently be hit. No symbols have been loaded for this document.

Any idea?

Regards
Bundy

This is instruction how to use VS Express Edition witch I found on this forum:

------DEBUG------
- Noteworthy settings (different from default .NET 2005 project)
Configuration Properties:
General:
- Character Set: Not Set (Unless you need Unicode support. My app doesn't need Unicode, so this setting let's me avoid prefixing my strings w/ Unicode macros).
C/C++:
General:
- Additional Include Directories: $(WXWIN)\include;$(WXWIN)\contrib\include;$(WXWIN)\lib\vc_lib\mswd
Preprocessor:
- Preprocessor Definitions: WIN32;_DEBUG;__WXMSW__;__WXDEBUG__;_WINDOWS;NOPCH;_CRT_NONSTDC_NO_DEPRECATE (This last one eliminates many warning messages)
Code Generation:
- Runtime Library: Multi-Threaded Debug (/MTd)
Linker:
General:
- Additional Library Directories: "$(WXWIN)\lib";"$(WXWIN)contrib\lib";"$(WXWIN)\lib\vc_lib"
Input:
- Additional Dependencies: wxmsw26d_core.lib wxbase26d.lib wxtiffd.lib wxjpegd.lib wxpngd.lib wxzlibd.lib wxregexd.lib wxexpatd.lib winmm.lib comctl32.lib rpcrt4.lib wsock32.lib oleacc.lib odbc32.lib
Manifest File:
- Generate Manifest: Yes
Manifest Tool:
Input and Output:
- Embed Manifest: yes
"Fate rewards prepared mind"

Quote from movie "Liberator 2"

cpp
I live to help wx-kind
I live to help wx-kind
Posts: 195
Joined: Wed Sep 28, 2005 9:42 pm

Post by cpp » Sat May 13, 2006 6:34 am

make shure that in the project properties, the following is set:

Linker->Debugging:
Generate Debug Info Yes(/DEBUG)
Generare Program Database File $(OutDir)/myapp.pdb

replace "myapp.pdb" for <yourapp>.pdb

HTH
Hier Kommt die Sonne...

Bundy
I live to help wx-kind
I live to help wx-kind
Posts: 153
Joined: Fri Apr 29, 2005 9:46 am
Location: Poland

Post by Bundy » Tue May 16, 2006 8:43 am

nothing change :(
"Fate rewards prepared mind"

Quote from movie "Liberator 2"

Bundy
I live to help wx-kind
I live to help wx-kind
Posts: 153
Joined: Fri Apr 29, 2005 9:46 am
Location: Poland

Post by Bundy » Tue May 16, 2006 9:19 am

Ok, I find it. Option "Debug Information Format" in c/c++->General must be set to "Program Database for Edit & Continue (/ZI)". Maybe I turn it off when I start fun with VS Express Edition, I don't remamber. Anyway thank for Your time

Regards
Bundy
"Fate rewards prepared mind"

Quote from movie "Liberator 2"

benedicte
wxWorld Domination!
wxWorld Domination!
Posts: 1409
Joined: Wed Jan 19, 2005 3:44 pm
Location: Paris, France

Post by benedicte » Tue May 16, 2006 9:21 am

Can you run one of the samples in debug mode (and debug it like you are trying to do with your app)?

If yes, there must be another difference in the projects.

Are you sure you are running the debug version of the app? You may launch the "Release" target.

rssmps
Earned a small fee
Earned a small fee
Posts: 10
Joined: Sat Jun 24, 2006 6:19 am

Post by rssmps » Sat Jun 24, 2006 9:39 am

Unfortunately, the settings mentioned above do not work for me. Even with the changes, I still get exactly the same error.

I setup my test project with the steps described by Jorg in the sticky.
I'll have to try the samples and see if debuggin works there or not.

Thanks!

Post Reply