How to set the process name?

If you are using the main C++ distribution of wxWidgets, Feel free to ask any question related to wxWidgets development here. This means questions regarding to C++ and wxWidgets, not compile problems.
Post Reply
buttonsrtoys
Knows some wx things
Knows some wx things
Posts: 45
Joined: Mon Jul 03, 2017 12:03 am

How to set the process name?

Post by buttonsrtoys » Fri Jan 04, 2019 2:29 pm

My app uses a 3rd-party SDK and I just realized the process name visible in Windows Task Manager is the name of the 3rd-party SDK. That's not in my code anywhere, so guessing that the vendor put it in?

Regardless, is setting the process name something I can do through wxWidgets? (I'm using wx 3.1 for MSW)

User avatar
evstevemd
Part Of The Furniture
Part Of The Furniture
Posts: 2259
Joined: Wed Jan 28, 2009 11:57 am
Location: United Republic of Tanzania
Contact:

Re: How to set the process name?

Post by evstevemd » Fri Jan 04, 2019 3:06 pm

How does that 3rd party related to yours.
Do you launch any 3rdparty executables?
Chief Justice: We have trouble dear citizens!
Citizens: What it is his honor?
Chief Justice:Our president is an atheist, who will he swear to?
[Ubuntu 19.04/Windows 10 Pro/MacOS 10.13 - GCC/MinGW/Clang, CodeLite IDE]

catalin
Moderator
Moderator
Posts: 1524
Joined: Wed Nov 12, 2008 7:23 am
Location: Romania

Re: How to set the process name?

Post by catalin » Fri Jan 04, 2019 3:41 pm

buttonsrtoys wrote:is setting the process name something I can do through wxWidgets?
There are SetAppName() and SetAppDisplayName() members of wxAppConsole that should be useful.

buttonsrtoys
Knows some wx things
Knows some wx things
Posts: 45
Joined: Mon Jul 03, 2017 12:03 am

Re: How to set the process name?

Post by buttonsrtoys » Fri Jan 04, 2019 5:15 pm

Thanks to all. Turned out being set incorrectly in a .rc file? Not sure how that works but correctly in the file and everything's good now.

Post Reply