Search found 58 matches

by Kerry
Wed Jun 12, 2019 1:47 pm
Forum: Database Related
Topic: wxDatabase and .accdb files
Replies: 3
Views: 510

Re: wxDatabase and .accdb files

I'll answer my own question: It turns out I was having a bitness issue - I was compiling a 32-bit application but only had 64-bit ODBC drivers installed on my system. There were some tricks to get it working, but Jon Raiford's answer here was helpful: https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-U...
by Kerry
Tue Jun 11, 2019 8:50 pm
Forum: Database Related
Topic: wxDatabase and .accdb files
Replies: 3
Views: 510

wxDatabase and .accdb files

Hello, Is it possible to use wxDatabase with .accdb files via ODBC? Or another connection type? I found a couple connection strings which include references to the .mdb format, but I'm not familiar enough with databases to know if I should expect this connection string to work or not. I've tried thi...
by Kerry
Sun Sep 04, 2016 2:53 pm
Forum: C++ Development
Topic: OpenGL Samples broken in 3.1.0 ?
Replies: 20
Views: 3532

Re: OpenGL Samples broken in 3.1.0 ?

I was finally able to test your patch on my system (under GTK), and I can confirm that it solved the problem for me :D

Thanks!

-Kerry
by Kerry
Tue Jul 12, 2016 12:42 pm
Forum: C++ Development
Topic: OpenGL Samples broken in 3.1.0 ?
Replies: 20
Views: 3532

Re: OpenGL Samples broken in 3.1.0 ?

I dug a little deeper, and it looks like wxGLAttributes is hiding some things that we used to have to do explicitly. For example, if we specified WX_GL_RGBA as an attribute, it ends up being passed (unaltered) to a platform-specific call to initialize the canvas (under GTK, this is InitXVisualInfo()...
by Kerry
Tue Jul 12, 2016 1:46 am
Forum: C++ Development
Topic: OpenGL Samples broken in 3.1.0 ?
Replies: 20
Views: 3532

Re: OpenGL Samples broken in 3.1.0 ?

I am having the same issue with wx3.1.0 under GTK with OpenGL 2.1. On a machine with new hardware the samples work fine. They also work fine on the older machine with 3.0.2. I've found that wxGLCanvas::IsDisplaySupported() method correctly predicts whether or not the canvas can be created without cr...
by Kerry
Mon Jul 27, 2015 3:29 pm
Forum: C++ Development
Topic: Selecting icon image for icon resource
Replies: 3
Views: 937

Re: Selecting icon image for icon resource

It turns out this can be achieved by using wxIcon instead of wxImage. Instead of specifying the index of the desired image, the constructor takes arguments for width and height and properly chooses the image that best fits the specified dimensions.

-Kerry
by Kerry
Mon Jul 27, 2015 2:11 pm
Forum: C++ Development
Topic: Selecting icon image for icon resource
Replies: 3
Views: 937

Selecting icon image for icon resource

Hello all, Is there a way to specify which image to use when loading a wxBITMAP_TYPE_ICO_RESOURCE? There is a constructor for wxImage that takes a file name, image type and index, but the index parameter only seems to work when loading icons from file - for resources this parameter has no effect. Fo...
by Kerry
Fri Apr 10, 2015 3:16 pm
Forum: C++ Development
Topic: Crash when Veto()ing wxSpinEvent
Replies: 7
Views: 909

Re: Crash when Veto()ing wxSpinEvent

Yes, you're right. I actually needed to change the allowable minimum value depending on the selections made in some other controls, and for some reason I was trying to handle this with a veto instead of a call to SetMin(). It turns out using SetMin() is a much better solution. Thanks for pointing ou...
by Kerry
Fri Apr 10, 2015 2:03 pm
Forum: C++ Development
Topic: Crash when Veto()ing wxSpinEvent
Replies: 7
Views: 909

Re: Crash when Veto()ing wxSpinEvent

Thanks for the help. I've found that an OK work-around is to define a handler for EVT_TEXT for the spin control - of course there's no Veto(), but I can set the value to a valid value to reject the user's change. Doing this in the EVT_SPIN and EVT_SPINCTRL handlers is not enough: It sets the value p...
by Kerry
Fri Apr 10, 2015 12:13 pm
Forum: C++ Development
Topic: Crash when Veto()ing wxSpinEvent
Replies: 7
Views: 909

Re: Crash when Veto()ing wxSpinEvent

Very easily. In the "widgets" sample, in SpinBtnWidgetsPage::OnSpinCtrl() insert this (at line 573): if (event.GetPosition() == 3) { event.Veto(); wxLogMessage(wxT("Change Vetoed")); return; } When running the sample, choose Spin under the Native list in the tree control, then on the far right pane,...
by Kerry
Thu Apr 09, 2015 8:41 pm
Forum: C++ Development
Topic: Crash when Veto()ing wxSpinEvent
Replies: 7
Views: 909

Crash when Veto()ing wxSpinEvent

Hello all, I'm having an issue when attempting to veto a wxSpinEvent for a wxSpinCtrl. I'm running wx3.0.0 under MSW. If I don't attempt to veto the event, everything works fine, but when I do veto, MSVC++ 2010 complains with "Run-Time Check Failure #2 - Stack around the variable 'event' was corrupt...
by Kerry
Fri Dec 06, 2013 5:07 pm
Forum: C++ Development
Topic: wxSplitterWindow behavior changed in wx3.0
Replies: 2
Views: 1105

Re: wxSplitterWindow behavior changed in wx3.0

The splitter sample works just fine for me. From the splitter sample, lines 267-273 of splitter.cpp: // If you use non-zero gravity you must initialize the splitter with its // correct initial size, otherwise it will change the sash position by a // huge amount when it's resized from its initial def...
by Kerry
Fri Dec 06, 2013 3:59 pm
Forum: C++ Development
Topic: wxSplitterWindow behavior changed in wx3.0
Replies: 2
Views: 1105

wxSplitterWindow behavior changed in wx3.0

Hello all, I'm working on transitioning from wx2.8.12 to 3.0.0. It's been pretty painless, but I have one application that uses a wxSplitterWindow, which seems to work a little differently in 3.0 than it did in 2.8. I'm setting the sash gravity to 1.0, but the window behaves as if the gravity is 0.0...
by Kerry
Sun Jan 22, 2012 1:40 pm
Forum: C++ Development
Topic: wxGLCanvas Problem - GTK Only
Replies: 6
Views: 1207

Re: wxGLCanvas Problem - GTK Only

Hello Daniel, Yes, I did manage to solve my problem, see this post: http://forums.wxwidgets.org/viewtopic.php?f=23&t=32200 For your re-painting issue: Are you calling your rendering method from a wxPaintEvent handler? Not 100% sure this is the cause, but I believe the samples do this (and I do this)...