Search found 12 matches

by silcreval
Fri Apr 03, 2020 7:51 am
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: wxUniversal wxDialog issue
Replies: 7
Views: 336

Re: wxUniversal wxDialog issue

Understood, what I'm trying to do first is a proof of concept to see if I can get any version of the codebase to work this way. If it does I can back out and determine best approach, etc.
by silcreval
Thu Apr 02, 2020 10:43 pm
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: wxUniversal wxDialog issue
Replies: 7
Views: 336

Re: wxUniversal wxDialog issue

So going back through the repo, 2.8.12 seems to compile fine with wxUniversal on Centos 8. I'll see if I can get this going with Nano X.

Just to simplify the port - I see I can disable quite a bit of stuff in the config, whats the minimum you can have to get a hello world window?
by silcreval
Sun Mar 29, 2020 11:21 pm
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: Mac OS X linker issue
Replies: 11
Views: 397

Re: Mac OS X linker issue

It looks like it was a bad install :/ - I reinstalled XCode, and ran brew update, and there were a few issues. All cleaned, and re-installed, and ran configure in both shared and static, and all works as expected :)
by silcreval
Sun Mar 29, 2020 5:47 pm
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: Mac OS X linker issue
Replies: 11
Views: 397

Re: Mac OS X linker issue

Hi, posted a ticket.

I wasnt able to get the main library to compile with shared enabled.
by silcreval
Sun Mar 29, 2020 5:31 pm
Forum: General Development
Topic: Using a scripting engine
Replies: 2
Views: 225

Using a scripting engine

I'd like to add scripting to an existing wxWidgets app. The app is C++ and I've updated it to v 3.1.3 in the main now. The scripting engine can be any reasonable language, and is to allow users to extend the app functionality a bit with scripts, rather than adding more tools :) What would be the bes...
by silcreval
Sun Mar 29, 2020 5:26 pm
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: Mac OS X linker issue
Replies: 11
Views: 397

Re: Mac OS X linker issue

../configure --disable-shared
by silcreval
Sun Mar 29, 2020 4:03 pm
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: wxUniversal wxDialog issue
Replies: 7
Views: 336

Re: wxUniversal wxDialog issue

Hi,

So I'm interested in getting wxWidgets working with emscripten, and the wxUniversal output looks viable for this.

The wxWidgets app I'm trying to port, is about 6-7 years old so its not using newer features. I can put time into wxUniversal if its just missing functionality.
by silcreval
Sun Mar 29, 2020 3:59 pm
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: Mac OS X linker issue
Replies: 11
Views: 397

Re: Mac OS X linker issue

So on the final link, without this library their are undefined references e.g. Undefined symbols for architecture x86_64: "_WebPConfigInitInternal", referenced from: _TWebPSetupEncode in libwxtiff-3.1.a(wxtiff_tif_webp.o) "_WebPEncode", referenced from: _TWebPPostEncode in libwxtiff-3.1.a(wxtiff_tif...
by silcreval
Sun Mar 29, 2020 1:36 pm
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: Mac OS X linker issue
Replies: 11
Views: 397

Re: Mac OS X linker issue

Yes sure,

I added -lwebp to the LIBS section in the generated makefile. It is required, but for some reason isnt generated.

This seems to be missing when you run configure. I'm not familiar with cmake / configure so not sure how that would be changed.
by silcreval
Sun Mar 29, 2020 1:35 pm
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: wxUniversal wxDialog issue
Replies: 7
Views: 336

wxUniversal wxDialog issue

HI, Tried compiling the wxUniversal variant on Macos X. I realise it may/may not be up to date, but got quite far into the build. Configured with ./configure --disable-shared --enable-unversal and compilation continued for quite a while. It failed on ../src/osx/cocoa/utils.mm:279:15: error: no membe...
by silcreval
Sat Mar 28, 2020 9:04 pm
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: Mac OS X linker issue
Replies: 11
Views: 397

Re: Mac OS X linker issue

Aah - configure missed that it needed a libwebp.a, I've added that manually and they all compile OK now :)
by silcreval
Sat Mar 28, 2020 6:53 pm
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: Mac OS X linker issue
Replies: 11
Views: 397

Mac OS X linker issue

HI Having trouble with some samples linking on 3.1.3. I'm using Mac OS X 10.15.2 and the latest Xcode (11.4). The errors are linker errors in the libwxtiff-3.1 module. Its unable to find various funcs. Some samples work fine - persumably they dont need libwxtiff. Any ideas? Thanks PS - I pasted the ...