Search found 3733 matches

by DavidHart
Mon Feb 18, 2019 7:24 pm
Forum: Platform Related Issues
Topic: find-wx-requires command
Replies: 1
Views: 48

Re: find-wx-requires command

Hi, AFAICT (and google seems to agree) find-wx-requires was a script called by e.g. the openSUSE wxWidgets.spec that was used during their packaging process to create a wxWidgets rpm. It's nothing to do with wxWidgets itself. What were you doing in wx2.8 that made you use the script? Are you sure yo...
by DavidHart
Mon Feb 18, 2019 11:41 am
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: error: ‘wxWebViewEvent’ has not been declared
Replies: 14
Views: 166

Re: error: ‘wxWebViewEvent’ has not been declared

I don't know what's going wrong then. If you attach here, or pastebin somewhere, code that should build but fails, I'm happy to test it here. So, either: 1) attach all of your application. Or: 2) remove most of it, leaving just the bit that fails and enough of the rest to make it build if you commen...
by DavidHart
Mon Feb 18, 2019 10:13 am
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: error: ‘wxWebViewEvent’ has not been declared
Replies: 14
Views: 166

Re: error: ‘wxWebViewEvent’ has not been declared

(I again edited your post to add 'Code' tags around the build output. See how much easier it is to read your post now. The 'Code' button is next to the Quote button, just above where you start typing.) All that looks correct. Apparently the problem file is xpopupdialog.h. Please check that there rea...
by DavidHart
Mon Feb 18, 2019 7:52 am
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: error: ‘wxWebViewEvent’ has not been declared
Replies: 14
Views: 166

Re: error: ‘wxWebViewEvent’ has not been declared

(I edited your last post to add 'Code' tags around the build output.) Oh, that's not much help. I had hoped that the first line would show something starting with e.g. 'g++ -g ...' i didn't get your question You might have typed something wrong in the C::B Compiler Settings. For example a single-quo...
by DavidHart
Sat Feb 16, 2019 7:51 am
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: error: ‘wxWebViewEvent’ has not been declared
Replies: 14
Views: 166

Re: error: ‘wxWebViewEvent’ has not been declared

That output looks right. And the C::B setup guide looks right too (of course). Just to be sure, could you copy and paste here your current compiler setting, in case there's a typo there (e.g. ' instead of `). Also, please paste the build output that C::B (presumably) displays to you when you try to ...
by DavidHart
Fri Feb 15, 2019 2:21 pm
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: error: ‘wxWebViewEvent’ has not been declared
Replies: 14
Views: 166

Re: error: ‘wxWebViewEvent’ has not been declared

Please use the 'Quote' button when you're quoting from a previous post; it makes it much easier for people to understand what's going on as the result looks like: above till 'make' i finished and it didn't shows any error.. Did you then run the sample? Successfully? (my code they have already given ...
by DavidHart
Fri Feb 15, 2019 1:50 pm
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: error: ‘wxWebViewEvent’ has not been declared
Replies: 14
Views: 166

Re: error: ‘wxWebViewEvent’ has not been declared

OK, so you should have a working wx install. The next step is to check that the wxWebview bit works. If you followed the instructions in that link, you created a gtk-build subdir in the wx source-code dir, and that will now contain a samples/ subdir. Open a terminal in <wx-source-code>/gtk-build/sam...
by DavidHart
Fri Feb 15, 2019 11:52 am
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: error: ‘wxWebViewEvent’ has not been declared
Replies: 14
Views: 166

Re: error: ‘wxWebViewEvent’ has not been declared

Hi, You need to explain more about what you have done, and what is going wrong. and installed wxwidget 3.0.4 What do you mean by 'installed'? Did you install the official ubuntu wx3.0.4 packages, and if so, which ones? Or did you download the wx3.0.4 source code and configure/build/install it yourse...
by DavidHart
Mon Jan 28, 2019 10:08 am
Forum: Platform Related Issues
Topic: Segfault on Ubuntu 16.04 x86
Replies: 6
Views: 89

Re: Segfault on Ubuntu 16.04 x86

But I now the question is how to use 3rd party libs for jpeg and png libs? The 2 standard ways to build wx are: 1) use the distro's libs. For this you need to do nothing special, except to ensure their -dev packages are installed. 2) use the wx builtin libs, which means passing e.g. --with-libpng=b...
by DavidHart
Fri Jan 25, 2019 11:30 am
Forum: Platform Related Issues
Topic: Segfault on Ubuntu 16.04 x86
Replies: 6
Views: 89

Re: Segfault on Ubuntu 16.04 x86

Hi, Everything works fine on x64 system. Meaning, with the same wx version, same gtk+ version, same ubuntu version? according to valgrind's output Valgrind isn't usually the best way to debug such things, especially as it is very prone to false alarms. What happens if you run your program inside gdb...
by DavidHart
Mon Jan 21, 2019 8:54 pm
Forum: Platform Related Issues
Topic: wxStaticText on Xfce, Debian 9
Replies: 1
Views: 73

Re: wxStaticText on Xfce, Debian 9

Hi, I have updated my Debian 8 with Xfce to Debian 9. Just in time: debian 10 should be out in a few months ;) . Could the reason for this problem be something with the GTK-version? Possibly (especially if it changed from gtk+2 to gtk+3; and I remember the gtk+2 version or theme in jessie was distin...
by DavidHart
Sun Jan 20, 2019 6:22 pm
Forum: Platform Related Issues
Topic: GetPath() function no working in Ubuntu 18, wxWidget 3.0
Replies: 5
Views: 116

Re: GetPath() function no working in Ubuntu 18, wxWidget 3.0

Hi, 1) I've moved your thread to the 'Platform Related Issues' sub-forum as you said it occurs "in a Linux sys". Do you have it working correctly on other platforms? 2) With this sort of issue, I strongly suggest that, instead of online references, you provide a patch to one of the wxWidgets samples...
by DavidHart
Mon Jan 07, 2019 11:44 am
Forum: C++ Development
Topic: Lose focus event for wxTextCtrl?
Replies: 16
Views: 1077

Re: Lose focus event for wxTextCtrl?

Can Connect be the problem? If yes, why? Yes. You don't show the context of your Connect(), but I would guess you're doing it inside the MyFrame class. Focus events don't propagate , so the frame will never see them. Try textCtrl->Connect(ID_TEXTCTRL1,wxEVT_KILL_FOCUS,(wxObjectEventFunction)&MyFram...
by DavidHart
Fri Jan 04, 2019 9:04 pm
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: How to install libwxgtk3.0-dev to work with gtk3?
Replies: 14
Views: 355

Re: How to install libwxgtk3.0-dev to work with gtk3?

It might help avoid confusion if I mention that, when testing wx-config --cxxflags in my debian wx3.1 builds, the output always contains "-D__WXGTK__" whether wx is built against gtk+2 or gtk+3. Igor, which distro/version have you found where wx-config --cxxflags doesn't say just -D__WXGTK__ for a w...
by DavidHart
Thu Dec 20, 2018 5:35 pm
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: How to install libwxgtk3.0-dev to work with gtk3?
Replies: 14
Views: 355

Re: How to install libwxgtk3.0-dev to work with gtk3?

Meanwhile, I could isolate the problem. It occurs in routine SetUseBestVisual(true). When adding the lines below to the minimal.cpp sample, the crash occurs for 4.0.3 based on gtk2. Yes, I get the same thing, both with 3.0.4 and git HEAD. I tried debugging, but even with my gtk+2.24's debug symbol ...