Search found 91 matches

by Blinkinhek
Tue Jan 29, 2019 12:03 am
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: Having problems with v3.1.2 and mingw
Replies: 8
Views: 1452

Re: Having problems with v3.1.2 and mingw

Yes, installed the sjlj option on mingw32. 3.0.4 working now .... so will re-try 3.1.2
by Blinkinhek
Mon Jan 28, 2019 10:35 pm
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: Having problems with v3.1.2 and mingw
Replies: 8
Views: 1452

Re: Having problems with v3.1.2 and mingw

Thank you for that - and you are right that there are mismatches between 64bit and 32bit. Based on your screenshot, I installed mingw-64 as 32bit and repeated the demo compile. Things have moved on and the linker is giving a different error message: C:\wxWidgets-3.0.4\lib\gcc_lib/libwxbase30ud.a(bas...
by Blinkinhek
Mon Jan 28, 2019 7:01 pm
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: Having problems with v3.1.2 and mingw
Replies: 8
Views: 1452

Re: Having problems with v3.1.2 and mingw

I reverted to wxWidgets 3.0.4, and rebuilt the libraries using the mingw64, which appeared to have been produced without error. I created the CB wxWidgets demo again, and using the mingw64 again, instead of the mingw that came with CB, I get the same error messages on compiling eg "../x86_64-w64-min...
by Blinkinhek
Mon Jan 28, 2019 4:32 pm
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: Having problems with v3.1.2 and mingw
Replies: 8
Views: 1452

Re: Having problems with v3.1.2 and mingw

I have a separate mingw setup, rather than the CB one. So, in CB the Toolchain Executeables are all set to point to my mingw setup, which is also listed in the Windows PATH statement. After downloading wxWidgets 3.1.2, I simply went to the build\msw directory and ran mingw32-make on makefile.gcc. I ...
by Blinkinhek
Mon Jan 28, 2019 3:56 pm
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: Having problems with v3.1.2 and mingw
Replies: 8
Views: 1452

Having problems with v3.1.2 and mingw

I have just downloaded wxWidgets 3.1.2 and the libraries were produced without any problems. However, when I tried to compile the simple program from the Code::Blocks wxWidgets wizard I got a linker error message for all the libraries used by the program. eg "...skipping incompatible C:\wxWidgets-3....
by Blinkinhek
Mon Dec 11, 2017 11:33 pm
Forum: C++ Development
Topic: wxObjArray and pointers to elements
Replies: 2
Views: 525

wxObjArray and pointers to elements

I have several wxObjArrays in my code. I also use pointers to Items in the arrays (ie &array.Item(index) ). If I Remove an element (ie array.RemoveAt(index) ), do the pointers to the remaining elements stay the same? Sample code for a simple wxObjArray indicates yes, but I do not know if this is acc...
by Blinkinhek
Wed Feb 08, 2017 5:54 pm
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: Build 3.0.2 Stops building
Replies: 5
Views: 1150

Re: Build 3.0.2 Stops building

I have given up on 3.0.2 and am using 3.1.0 ... however that requires the Codeblocks wxWidgets script to be manually edited to introduce the global options for a wxWidgets project (and here I introduced the additional mingw libraries identified by DoubleMax as being needed when using 3.1.0 .... thum...
by Blinkinhek
Wed Feb 08, 2017 10:42 am
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: Build 3.0.2 Stops building
Replies: 5
Views: 1150

Re: Build 3.0.2 Stops building

I am using GNU Make 3.82.90
I downloaded wxWidgets 3.1.0 ... and that built ok. It has to be something really really dumb that I haven't spotted.
by Blinkinhek
Tue Feb 07, 2017 9:11 pm
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: Build 3.0.2 Stops building
Replies: 5
Views: 1150

Build 3.0.2 Stops building

I have been using r3.0.2 on Windows 10 since it was first released, without any problems, and with the same IDE (CodeBlocks r16.01). I suddenly started getting linker problems where (evven with old projects) I would get build messages referring to 'Duplicate Sections' (ooops - did not copy the actua...
by Blinkinhek
Sat Jan 03, 2015 3:57 pm
Forum: C++ Development
Topic: Using AddFontResource
Replies: 7
Views: 2418

Re: Using AddFontResource

The main program is now working.
You are a star DoubleMax!

many thanks
by Blinkinhek
Sat Jan 03, 2015 3:43 pm
Forum: C++ Development
Topic: Using AddFontResource
Replies: 7
Views: 2418

Re: Using AddFontResource

AddFontResource((LPWSTR)"myfont.ttf"); You can't cast an 8bit string literal to a wide string literal and expect it to work. It's also possible that you need to use an absolute path for the font. I tested with this and it worked: wxString fontfile( "d:\\League_Gothic.ttf" ); AddFontResource( fontfi...
by Blinkinhek
Sat Jan 03, 2015 1:18 am
Forum: C++ Development
Topic: Using AddFontResource
Replies: 7
Views: 2418

Re: Using AddFontResource

My machine is running Vista 32 bit (sigh :roll: ). I am using code:Blocks with minGW32 Some minimalist code, created simply from the Code:Blocks wxWidgets template .... Note - the font can be any font which is not installed in the Windows font directory. I have tried a few free fonts downloaded, and...
by Blinkinhek
Fri Jan 02, 2015 4:53 pm
Forum: C++ Development
Topic: Using AddFontResource
Replies: 7
Views: 2418

Using AddFontResource

One of the programs I have produced uses an OpenType ttf font, which is not in the set of installed Windows fonts. The program does not have an installer, and I now want to avoid the users installing the font themselves by placing the font in the program's working directory and load it using the win...
by Blinkinhek
Tue Aug 27, 2013 12:26 pm
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: Re-Install of Codeblocks gives failing builds
Replies: 5
Views: 2172

Re: Re-Install of Codeblocks gives failing builds

I started from scratch... uninstalled all my wxWidgets versions deleted minGW that came with C:B deleted an old minGW I had on another partition grepped for all instances of mingw32-make (found none other than in the recycle bin) Re-installed wxWidgets-2.9.5 re-built wxWidgets Deleted the directorie...
by Blinkinhek
Mon Aug 26, 2013 8:02 pm
Forum: Compiler / Linking / IDE Related
Topic: Re-Install of Codeblocks gives failing builds
Replies: 5
Views: 2172

Re: Re-Install of Codeblocks gives failing builds

Does you CodeBlocks's "wx" global variable well points to the wxWidgets 2.9.5 directory (in case you have several wxWidgets installed) ? Does the search directories in your project's build options well use this global var ? Did you do a clean (or full rebuild) before to build ? I had set these up a...